duminică, 18 iulie 2010

Carpe Diem versus Maraton 7500

E duminica dupa-amiaza si rucsacii nostri de tura lunga zac nemiscati pe holul de la intrare. Au ramas acolo de cateva ore bune, de cand ne-am intors din aventura acestui weekend. Zapuseala de afara, atat de specifica Bucurestiului estival, ne tine in casa, unde miroase a pepene verde- bine copt. Dimineata eram inca la Pestera si luam parte la festivitatea de premiere a Maratonului 7500.

De Maraton 7500 am auzit prima data de la M. Ca deobicei, a fost ideea lui sa participam la inca o competitie inedita, cu caracter montan. Ideea de a merge 90++ km si mai ales de a urca 7500 m diferenta de nivel nu m-a atras din primul moment. Daca stau bine sa ma gandesc nici din al doilea, nici din al treilea.
Dar pentru ca niciodata nu strica sa incerci ceva nou, oricat de nebunesc suna, am zis "da" acestei noi provocari.

Bucegii ne-au placut mereu si acolo ne-am petrecut mai toate weekendurile in ultimii ani, asa ca ne simtim ca acasa in acesti munti. Am facut aici si ture lungi de treking si ture tehnice de catarare, asa ca de data aceasta insasi ideea ca la concurs va trebui sa facem o tura mult mai lunga decat obisnuitele noastre iesiri ne incanta, pentru ca doar in cadrul unei competitii poti gasi motivatia sa faci asa ceva nou si inedit.

Am pornit in acest maraton cu vorbele unui veteran in competitiile montane, care ne-a zis ca orice greseala facuta pe parcursul competitiei se plateste. De multe ori in timpul evenimentului m-am gandit la aceste cuvinte, de cele mai multe ori dupa ce o greseala fusese deja comisa.
Am pornit la acest maraton cu gandul de a-l incerca, de a-l termina si nu de a scoate un timp demn de mandrie. Am plecat fara strategie si in genere, fara asteptari marete. Am inceput si am terminat usori de orice grija si povara.

Desi ne asteptam ca vom merge non-stop, zi si noapte, asa cum facusera multi in anul precedent, aveam sa avem surprize legate de motivatia care te face sa dai ce ai mai bun in tine.

Am inceput oarecum prost, pentru ca am ales sa mergem si nu sa alergam de la Start(Pestera)la Punctul de control 1 (Valea Dorului); stiam ca ne asteapta un traseu prea lung pentru a ne irosi energia din start. Se pare insa ca am fost aproximativ singurii care s-au gandit astfel, pentru ca ceilalti concurenti au luat-o la goana pe scurtatura, pana cand au disparut de sub privirile nostre. Mergand in ritm normal, pe drum, am avut probleme sa gasim marcajul, bine pitit printre tufisuri si am regretat ca nu am alergat dupa pluton, caci ei stiau *acea* scurtatura si traseul pana la cabana Valea Dorului, la care nu mai fusesem vreodata. Am mai avut probleme si atunci cand iar am pierdut marcajul, asemeni altor echipe venite pentru prima data in zona, si eram sa coboram direct la Peles.
Ma asteptam ca organizatorii sa fi avut grija de marcheze prin balize (a se vedea exemplul superior al MPC si Ecomarathon) scurtaturile si portiunile de traseu neclare, decat sa le mentioneze ambiguu prin referiri de genul "la bradul X de langa drum, faceti stanga". Astfel s-ar fi evitat ratacirea frustranta a mai multor echipe aflate pentru prima oara la ultramaraton.

La urcare spre Piatra Mare am inceput sa ajungem din urma echipele care au gonit de la start. Din numarul 9, cat aveam la Valea Dorului, ajunsesem la 7 la Piatra Mare, fara efort. Coborarea pe Jepii Mari s-a scurs rapid, aducandu-ne in fata unei noi urcari, prima mai interesanta din punctul nostru de vedere.
Am inceput sa urcam pe Jepii Mici relativ lent, pentru ca M. nu reactiona bine la caldura inabusitoare a acelei zile. Dar eu nu puteam merge incet, simteam ca obosesc astfel. Asa ca am trecut in fata sa si am marit ritmul echipei. Am ajuns la Caraiman in 1h35, fara vreo sfortare, iar la Babele am aflat ca eram a 4-a echipa.

Vestea acesta ne-a bucurat si am pornit rapid, desi ploua, catre Pestera, unde era tabara de baza. Pentru ca ne-am cazat la hotel si nu la cort, ne-a luat ceva si drumul dus-intors pana in camera, la care se adauga timpul de preparare a pastelor, statul in camera pentru ca afara ploua torential..si asa am petrecut 1h stand pe loc.

Am urcat insa repede catre vf. Omu, unde aveam sa aflam ca inca suntem a 4-a echipa (mult inaintea echipei a 5-a, care am vazut ca erau slabi la urcare), la 2h acum fata de locul 3. Acest timp s-ar fi putut recupera pe traseu, dar aveam noi oare asemenea motivatie?

Coboram pe Valea Cerbului, cand M. mi-a spus ca el s-a plictisit deja. Prima reactie a fost de uimire, caci nu ma asteptam la asa ceva. Credeam ca aveam sa luptam, sa scoatem un timp bun, dar mergand, mi-am dat seama ca si mie imi lipseste o motivatie palpabila de a alerga ca un om in fond disperat la acest concurs. Pur si simplu nu ma vedeam descriind cu lacrimi de sange traseul. Nu vedeam rostul de a alerga la vale, rupandu-mi genunchii pe bolovanisul din Bucegi. Asa ca am continuat sa coboram in ritm normal, de mars, catre Gura Diham.
Un alt minus mi s-a parut aceasta pozitionare a posturilor de control. Daca e maraton in Bucegi, ma astept sa vad cat mai mult platou, cat mai multa vale alpina, nu tabara de grataragii de pe marginea asfaltului, nu padure pana la refuz, nu sa iau toate stanile la rand. Traseul a fost oribil din acest punct de vedere si acesta a fost unul dintre motivele pentru care la Gura Diham, i-am zis si eu lui M. ca m-am plictisit si ca nu aveam de gand sa ma arunc cu capul in fata la o goana nebuna de o noapte prin Bucegi.

Asa ca, linistiti, am aruncat o intrebare la Poiana Izvoarelor si intamplarea a facut sa gasim o camera, la ora 21:40. Am adormit, nu cu stresul de a ma trezi imediat, gata sa incepem sa concuram, ci cu gandul sincer de a gusta cu placere traseul, de a considera acest concurs ca o tura compusa din 2 zile. Nu eram obositi, doar extrem de plictisiti si dezamagiti de traseul care parea conceput cu un creion deasupra unei harti, decat ca urmare a unei incercari umane de a-l bate la picior, trecand prin multele locuri frumoase pe care Bucegiul le are.

La ora 7 a.m, adica dupa un somn absolut normal si lipsit de griji, am pornit catre Omu. Am facut 3h, prin vf. Bucsoiu.
Desigur, alte echipe au gonit nebuneste prin noapte,intreacandu-se si intrecandu-ne, manate de iluzia unui loc mai bun. Le felicit pentru ambitie si pentru ca au gasit motivatie in ceva din care, pentru mine, nici stors cu putere nu iesea nimic.

De la vf. Omu am pornit pe Ciubotea, una din cele mai urate coborari incercate vreodata, din cauza diferentei mari de nivel si a bolovanisului abundent. Am facut cam 2h30 pana la Salvamont Bran, unde am mancat niste paste reci si serbede si am tulit-o la deal.
Am urcat bine si ultima bucata pana la vf. Omu, unde in acelasi spirit de "carpe diem" am luat cina, de data aceasta calda si binevenita. Cred ca traseul pe Valea Gaura ar fi fost mai acceptabil la coborare decat cel de pe Ciubotea.

A urmat ultima coborare, de 4h15, pana la Pestera. Cum ne obisnuisem deja, traseul ne-a aruncat pe o vale terminatoare de genunchi, pana la o turma de oi pazita de un caine plin de verva, langa care se afla cortul organizatorilor. Am marcat penultimul punct de control si am pornit mai departe, printre alte 2 stani+ un ultim punct de control catre Padina. Urata alegere pentru traseu.

Dupa ~30 h de mers continuu, ~9 ore de somn in timpul concursului, 1h de pauza, 30 min++ de ratacire, concursul s-a incheiat. Per total, timpul final nu impresioneaza cu nimic, dar stiu ca nu am tras niciun pic si ca tot ce am facut a fost ramanem in zona de comfort fizic si psihic. De la traseu ma asteptam la altceva, poate si de la noi ar fi trebuit sa fi vrut mai mult, dar sincer stand acum si gandindu-ma inapoi, nu vad niciun rost pentru a fi luat alta decizie decat cea de a ne bucura de traseu, asa cum a fost ales el.

Am terminat pe locul 5 la categoria Elite mixt.

Asa cum acest concurs noua nu ne-a trezit macar o scantee de motivatie, stiu cu siguranta ca multora le-a placut ideea si s-au luptat pentru o pozitie mai buna in clasament (fie pe podium, fie in afara sa), cu pretul neglijarii comfortului minim si apoi arborandu-si eforturile insangerate ca un stindard. E o chestiune de gust...e o dependinta de stilul fiecaruia de a aborda muntele si de asteptarile legate de competitii.

19 comentarii:

  1. imi pare rau sa citesc, ca nu v-a placut la editia de anul acesta a maratonului 7500 dar poate anul viitor veti reusi sa treceti peste neplacerile de anul acesta si veti participa cu o motivatie mai mare pentru a reusi un rezultat mai bun. Oricum meritati felicitari pentru rezultatul obtinut... ps. poate ne intalnim in ciucas pana at succese groaznice

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate putin cu fiecare zi am sperat sa pot ajunge si eu sa alerg la acea PROVOCARE numita maraton7500.In mintea mea si cred ca a multora era o suma de Maraton Piatra Craiului si mai nou ECOMARATON MOECIU,ori cel putin asa o vedeam noi cei ce eram invatati cu anumite standarde de organizare si nivel competitional. E drept ca nu sunt un alergator foarte bun dar cred ca daca la momentul oportun te dai peste cap si rupi bariere aparent de netrecut,atunci te poti numara printre invingatori dar numai cu conditia ca in toate sa simti placerea de a traii,de a alerga...
    Am tot intrebat pe cei ce-i stiam de vor sa facem echipa in ideea de a trage pentru provocare dar nu a fost sa fie.M-am amagit ca merg macar sa dau la pedale in zona la concursul de la Azuga dar am ajuns sa stau in noroaie pana la gat in paduri incarcand sa dau noroiul de pe roti si malul de pamant de sub scutul masinii...Ciudat ori nu eram fara de puteri si fiecare gand se ducea acolo in munti alergand alaturi de cei pe care-i stiam ca au pornit la start.Le-as fii dat putere,vointa,motivatie sa urce si pentru mine....si poate macar o panta,o saritura de rau, o ratacire de gand ori carare a fost si pentru mine ori de la mine.Cu siguranta cei ce stiam de acest concurs eram cu sufletul acolo....la ideea de competitie si provocare dar sa aud de caini agresivi,marcaje care sa te faca sa ratacesti....tote acestea nu fac decat sa taie elanul si spiritul nebunesc de aventura si sete de viata...
    Cu toate acestea sunt obosit si eu ca si cand as fi fost pe cararile unui 7500...Poate ca pana la urma cei ce iubim muntele ne putem ajuta si de la departe........
    Poate ca Ciucasul si maratonul lui nu ma vor mai tine departe........
    Exact in ziua in care s-a dat startul eram pe tarmul marii alergand pe nisip in timp ce soarele iesea din mare.Alergam si vedeam startul din munte.Alergam si dozam forta ca si cand fiecare pas era hotaratot pentru alte sute si sute de pasi....pasi ai celor de acolo....
    Seara eram deja in paduri facand din nimic tentaiva de off road pana la fortari si iarasi fortari de a scoate noroaiele din cale....
    De va este dor de mare sa va scaldati in rasarit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru ca ati terminat Marathon 7500...dar ca si cunoscator cred ca exagerati cu proasta organizare.
    Acu hai sa recunoastem, v-ati pierdut nu din cauza indicatiilor ci din cauza ca nu v-ati uitat pe harta. Iar la partea cu alegerea proasta a traseului...in afara de partea Malaiestiului a atins majoritatea traseelor din masiv...nu inteleg cum ar fi trebuit ales.

    Ne vedem la Ciucas

    RăspundețiȘtergere
  4. E strict parerea ta , ca Marathon 7500 a fost organizat prost , e ok sa fi subiectiv , dar nu poti sa-l compari cu MPC sau cu EcoMarathon , este vorba despre altceva. Marathon 7500 este un ultramaraton ,bazat pe munca in echipa , pe conditie fizica , experienta de mers pe munte si nu in ultimul rand strategie . Daca voi nu ati fost atenti pe unde mergeti , nu este problema noastra , noi v-am dat harta .
    Cat despre traseu , te rugam sa ne faci o sugestie de traseu mai putin"oribil" , probabil 20 de ture de platou , Cota 2000- Omu.
    Poate ca la paste a fost greseala noastra ca voi ati primit paste reci , nu cunosc problema asa ca nu insinst , dar restul echipelor au fost super incantate de paste .
    Din Stana Regala s-a urcat in Piatra Arsa , nu in Piatra Mare .

    Spor si ne vedem in Ciucas!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Balan Silviu
    Iti aduc aminte ca acesta este un blog care exprima pareri personale. Ale mele. Nu cred sa fie nevoie de vreun disclaimer pentru a clarifica acest lucru.
    Intr-adevar am abordat Maraton 7500 ca pe un ultramaraton si nu cred ca e loc de supozitii de genul celor ca nu am sti ce presupune: stim prea bine ce inseamna si munca in echipa, si competitia si cu siguranta conditia fizica.

    @Inamicu si Balan Silviu + oricine mai e interesat
    Observ inarmarea organizatorilor in fata acestui feedback pe care am ajuns sa il dau in mod indirect, prin prezentul jurnal de editie de concurs la care am participat. Inteleg ca e perceput ca un soc in contextul in care alte jurnale online redau impresii pozitive, dar din experienta mea anterioara de organizator si coordonator de evenimente, va recomand sa fiti deschisi la opinii si sa nu va asteptati ca toti participantii sa fie exaltati, sau macar satisfacuti, ci sa tineti cont de toate parerile, mai ales ca eu consider ca fededbackul meu a fost departe de a fi distructiv.
    Aspectele de imbunatatit (din punctul meu de vedere) sunt sigura ca le-ati identificat in relatare, le-ati citit in blog. Inteleg ca pentru voi, unele se minimizeaza in "nu e problema noastra", dupa cum spunea Silviu Balan. Atunci eu consider ca mi-am indeplinit dorinta si vi le-am comunicat. Ce faceti voi cu acest feedback este numai treaba voastra.

    Succes in continuare si sa ne vedem cu bine la Ciucas!

    RăspundețiȘtergere
  6. O seara buna,
    Privit din exterior totul pare o mare prostie.Este ca si cand esti vinovat ca ai participat si mai presus esti apostrofat ca ai cutezat sa comentezi,sa te exprimi.REPET: privit din exterior.
    Ca unul care am fost pe munti atat cat am putut,atunci cand am auzit de aceasta competitie ma gandeam la ea ca la o comprimare a ideii de CHELLENGE MDM organizat de Cornel pe parcursul a 7 zile iar cei din CPNT stiu bine despre ce vorbesc. Acolo erau zile intregi de haituiala in locuri prin care poate doar ursul si ciobanii mai treceau, ca atare era imposibil un marcaj balizat .Este aberant sa particip la un concurs si sa dau cu banul pe unde merg din moment ce exista posibilitatea unei balizari- daca de aici s-a pornit "revolta" si "dojana" .Ideea este ca suntem oameni de munte si ar trebuii sa nu ne alungam .Vrem sa avem parte de oameni si competitie si mai cu seama continuitate....dar asta presupune mai mult decat un simplu nerv ori moment cu ton superior.Eu am mentionat de organizarea de la Maraton Piatra Craiului in ideea de ETALON iar la Moeciu am avut si eu norocul sa prind perioada cand marcajul nu mai era pe bucla a doua ratacind aiurea cam 40 de minute,destul cat sa te dai peste cap si sa-ti iesi din ritm.Cel ce participa si are parte de o experienta ca aceea e clar ca nu mai are aceeai tragere de inima la concurs .
    Sincer chiar visam sa ajung la un astfel de concurs care sa-mi aduca aminte de concursurile lui Cornel de la MDM dar ....
    Nu pot decat sa spun GUST AMAR.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut...sunt Cornel CPNT.

    Ati luat spusele mele ca pe o dojana, dar am impresia ca voi sunteti cei subiectivi.
    In primul rand, nu vreau sa jignesc pe nimeni...si nu vorbesc in nume de organizator ci ca arbitru din P2. Eu nu am mai coborat pe traseul P1-P2...de 10 ani si totusi am reusit sa ajung in post fara sa gresesc. Multe echipe au ratat postul pentru ca au taiat serpentinele si au ratat indicatorul. De la "a rata indicatoru" pana la "marcaje proaste" este diferentza mare.
    Personal am luat mesajul tau ca un feedback "la cald" dar vad ca mesajele voastre sunt chiar rau intentionate..."Nu pot decat sa spun GUST AMAR!!!"

    NU cred ca la Marathon 7500 ai dat cu banul pe unde trebuia sa mergi!

    Si apropo de Challenge MDM...la cate editii din 2005 pana acu ai fost?...sunt tare curios

    Pentru ca sunt nervos in aceste momente si doresc sa pastrez totusi diplomatia ca si in primul mesaj o sa ma opresc aici...si pt o eventuala urmare a discutiei iti dau adresa de mail sa putem vorbi cat de cat "face to face" nu de la "Cornel la Anonim" : cornel.spiridon@cpnt.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Am scos optiunea de postare a comentariilor cu user Anonim, ca sa va puteti cunoaste mai bine.

    Pentru clarificare: din punctul de vedere al echipei 001 mixt, tot feedbackul a fost dat sub forma blogului si in comentariul postat cu userul cu care va scriu si acum. Speram ca acel comentariu sa fie ultima interventie dar vad ca saga a continuat.
    Tot din punctul nostru de vedere discutiile s-au incheiat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau ca nu v-ati simtit bine si ca nu v-a facut placere acest concurs. Citind blogul tau asteptam momentul in care veti abandona, dar nu ati facut-o! Cu toate ca nu va prins, ca nu v-a placut... ati mers pana la finish un drum lung si deloc usor! Eu va felicit pentru asta si va astept la anul pe 21mai la Hercules Maraton!

    Feedback-urile negative eu le vad cele mai constructive! Adevarat este ca nu toate trebuiesc puse la suflet! Dar sa stii ca este extrem de greu sa organizez un astfel de eveniment si pana nu am organizat si noi Hercules Maraton anul acesta nu am stiut ce inseama stresul cu adevarat. Este foarte greu sa multumesti zeci si sute de participanti si voluntari.
    Eu sunt mutumita de mobilizarea celor de la CPNT si tin sa ii felicit pentru tot ceea ce ne-au pregatit, dar mai ales pentru timpul lor liber acordat noua... tuturor participantilor!
    Este pacat sa fim suparati acuma la final... eu zic ca nu e loc de asa ceva intre montaniarzi!
    Sa ne vedem cu bine la Ciucas, MPC si ECO! Si va asteptam cu drag la Hercules Maraton, sa cunoasteti alti munti din tara!
    Numai bine si felicitari tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. imi pare rau sa aud ca v-ati ratacit si ca nu v-a placut traseul... poate pe viitor o sa rugam organizatorii sa faca maratonul la mare, la Mamaia si sa puna bete luminoase din 50 in 50 de m, pentru a evita neplacerile. Pot spune ca si eu am pierdut traseul ininte de Poiana Regala pentru ca AM TAIAT serpentinele...

    poate asta face din Marathon 7500 un concurs atat de frumos si palpitant : greutatea traseului, lungimea lui, rezistenta fizica si psihica la care sunt supusi concurentii si de ce nu si cunostinte minime de folosire a hartii...asa vad eu maratonul acesta din punctul MEU de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara,

    Imi voi exprima si eu parerea pe scurt din pct de vedere al participantului la 7500 si al unuia dintre organizatorii Ciucas Trail Running.
    Marathon7500 este primul ultramaraton din Romania, ajuns abia la a 2-a editie. Au existat imbunatatiri organizatorice fata de prima editie si cu siguranta se va progresa si in viitor.
    CPNT-istii au creat acest concurs pentru ca iubitorii de aventura, de munte si de sport sa aiba un prilej de bucurie. Din punctul meu de vedere au reusit si ii felicit din nou.
    Orice traseu al unui ultramaraton este dificil si poate deveni neplacut. In conditii de vreme rea, intuneric, oboseala, nici cele mai frumoase creste ale Alpilor nu mai sunt atragatoare.
    Circuitul desfasurandu-se numai pe traseu turistic marcat nu cred ca este neaparat necesara balizarea. M-am ratacit la randul meu 2 ore spre finalul competitiei, dar a fost numai din vina mea. 27 de ore de nesomn, oboseala si dorinta de a termina cat mai repede m-au facut neatent.
    Felicitari Sinziana si tuturor finisher-ilor. Sa termini un ultramaraton cu siguranta nu e ceva la indemana oricui.
    Va asteptam cu drag in Ciucas!
    Mihai Zlavog

    RăspundețiȘtergere
  13. Sanziana,

    e pacat doar pt tine ca nu ai gustat acest concurs realizat cu pasiune de oameni dedicati. Din ce citesc eu desprind ca tu singura nu ai vrut sa te simti bine la 7500.
    Asta deduc eu cand un om critica absolut totul in timp ce altii incearca sa realizeze ceva deosebit: ca era mai bine pe platou si pe vaile alpine, ca era mai bine de coborat pe Gaura decat pe Ciubotea, ca pe Ciubotea e oribil, urata alegere de traseu intre Gutanu si Strunga.
    Si chiar as fi curios sa vad cum ai fi desenat tu traseul? Mai ales ca spui ca-ti petreci majoritatea timpului in Bucegi. L-ai fi dus prin valea Alba sau prin Seaca Caraimanului?
    Nu-ti plac gratargii de la asfalt, dar nici stanile nu-ti plac si nici chiar padurea pana la refuz! Observ ca nimic din ce-a fost nu ti-a placut. Ma intreb oare ce-ti place atunci pe munte?
    Eu care am umblat foarte putin Bucegiul, mi-a placut nemaipomenit valea Ciubotea, anul trecut am prins-o pe intuneric si am intuit ca e frumoasa si salbatica. Anul asta pt ca s-a dat startul mai devreme, am avut norocul s-o vad pe lumina. Pentru tine care ai umblat Bucegiul a fost doar o coborare oribila. Oare de ce sunt sigur ca nici coborarea pe Gaura nu ti-ar fi placut? N-ar fi fost in regula c-ai fi coborat prin zona de cabluri si era prea abrupt.
    Ai criticat faptul ca organizatorii n-au balizat traseul, mai ales scurtatura de la start. Poate n-ai citit regulamentul. Spune doar atat: "traseul se defasoara pe poteci marcate". Exista maratoane unde organizatorii spun: "traseul va fi balizat corespunzator". Poate nu intelegi, dar 7500 e alt gen de concurs, orientarea cade in sarcina particpantilor, face parte din strategie. Noi am avut curiozitatea sa studiem scurtatura respectiva cu o zi inainte si am stiut pe unde s-o luam.
    Eu cand merg la un concurs ma duc printre altele si pt a aprecia efortul organizatorilor prin simpla participare. Asa le pot multumi pt stradanie. Dar nu ma duc sa critic.
    Si la final ii mai judeci si pe ceilalti participanti ca si-au neglijat confortul minim pt iluzia unui loc mai bun si-si "arboreaza eforturile insangerate ca un stindard". Daca nu-ti place ideea de concurs, de ce te mai chinui? Sau de ce tii sa arati cata lehamite si lipsa de motivatie ti-a provocat 7500? Din respect pentru organizatori si pt ceilalti participanti?
    Sanziana, eu iti recomand intai sa te bucuri cand ti se ofera ceva facut cu truda, iar daca nu-ti place e simplu: nu mai gusta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vad ca toata lumea s-a "aprins" rau de la comentariul Sanzianei (in special organizatorii de competitii montane ). Pina la urma un feedback e un lucru pe care il iei ca atare si incerci sa vezi daca ai putea sau nu imbunatati aria respectiva. Toate multinationalele f mari pe care le cunosc folosesc acest sistem / feedback - follow-up / iti iei banii sau esti penalizat la salariu dupa aceste criterii.

    E un pic ciudat sa citesti numai posturile cistigatorilor/organizatorilor care lauda aceasta competitie si nu ii gasesc absolut nici un cusur. Asta inseamna ca la anul competitia va fi organizata aproape identic netinindu-se cont de feedback-ul anterior al participantilor. Si daca stai sa te uiti asa un pic mai atent o sa vezi ca nici un competitor exceptind locurile 1/2/3 si organizatorii nu au postat nimic referitor la acest concurs. Oare de ce ?

    Alin, pina la urma i-ai dat dreptate Sinzianei / nu te-ai bazat pe harta ci te-ai dus cu o zi inainte sa te orientezi la fata locului / il citez pe Balan Silviu care ne tot explica ce importanta e harta pe care ne-au dat-o organizatorii / ca oameni de munte ce ne pretindem a fi, stim foarte clar ca harta respectiva la scara la care e realizata nu prinde nici un detaliu din traseu / si mai stiu sigur ca participantii de la prima editie s-au ratacit mai multe ore / si totusi anul asta nu a fost nimic in plus la capitolul orientare / pina la urma e traseu de orientare sau e un ultramaraton ? Din cite stiam astea sunt genuri diferite de competitii.

    Mai am pe final un ultim comentariu :

    Dragi organizatori de maratoane, ascultati parerea tuturor participantilor si fiti deschisi la orice sugestii pe care acestia vi le ofera / lucrurile astea au cu siguranta cu 200% mai multa valoare decit orice pareri personale pe care le aveti apriori despre competitie !!!

    O sa incercam sa participam la cit mai multe competitii si va vom oferi feedback de fiecare data / de asta sa fiti siguri !!!

    Am vazut ca surorile David s-au inscris la ultratrail CCC in Franta / astept cu nerabdare feedback-ul lor dupa participarea la acest concurs / o consider o competitie similara Marathon7500.

    P.S. Inchei intr-o nota un pic mai pragmatica ... as fi vrut sa vad mai mult efort de organizare pentru cei 100RON platiti la inscriere .

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut!

    Vad ca lumea s-a aprins rau pe aici! Eu zic si e doar parerea mea de participant, care n-a ocupat nici locul 1 nici 2 si nici 3. Ne-am intersectat de atatea ori pe traseu, si intr-adevar am vazut ca va lipseste motivatia pentru acest maraton. Pentru mine, care a fost prima participare la un asemenea maraton, si al 2-lea din viata mea, nu pot decat sa zic, ca mi-a placut maxim, nu am stiut la ce sa ma astept, si cred ca asta e tot farmecul. Si noi am dormit omeneste, si noi am facut pauze sa mancam, chiar am mers la plimbare pe anumite portiuni. Nu cred ca e participant pe care sa nu-l fii durut genunchii, dar totusi era vorba de 90 km.... Locul 4 la mixt nu a fost un loc al looser-ului, a fost o victorie a noastra ca ma terminat. Indiferent de care ne-au fost dorintele sau planurile initiale.
    Iar despre CPTN-isti, ce sa zic.....jos palaria, simplul fapt ca au stat in posturi si ne-au asteptat pe toti inseamna o mobilizare intensa. Si ei cu ce scop fac asta??? Ca sa ne ofere noua posibilitatea unui concurs frumos. Eu zic sa-i apreciem cu bune si rele, iar feedback-urile rautacioase nu-si au locul.
    Imi pare rau ca nu s-a ridicat la nivelul pe care il asteptati voi, noi nu asteptam la nimic, si totusi am primit totul, incurajari, amabilitate si indrumari bune.

    Toate bune,
    Loredana

    RăspundețiȘtergere
  16. am zis ca nu o sa raspund la commenturile voastre (deoarece nu am reusit sa ajung in tabara si nu ma simt intrebtatit, stiu ce inseamna maraton 7500 ) ma vad nevoit sa-i raspund lui Marius care spunea ca a cautat bn si numai cei de pe podium si organizatori au postat feedbackuri (eu care nu am ajuns in tabara am vrut sa vad cum au perceput participati aceasta competitie pt a sti ce trebuie facut pt imbunatatirea ei ) as vrea sa-l rog sa intre pe site-ul maratonului unde exista o rubrica de sugesti tocmai pentru a putea imbunatati editia de anul viitor si unde voi ca si participantii din cate stiu eu chiar ati primit si mail sa intrati acolo in acelsi timp as vrea sa-l rog sa mai intre si pe siteurile cu profil montan carpati si alpinet unde oameni care nu au bloguri mai posteaza cate ceva iata numai 2 exemple : http://www.carpati.org/jurnal/actul_ii_marathon_7500_a_ii-a_editie_2010/1996/ si http://www.carpati.org/jurnal/marathonul_bucegi_7500_-_provocarea_suprema/1990/
    plus exmplu lui lorelai
    as vrea sa-i raspund la intrebare:maraton 7500 este o competitie care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi dc nu tii marcajul risti sa te pierzi.
    despre feedbackul echipei 001 mixt eu unul il percep ca o parere personala care nu conteaza dc e buna sau rea dar trebuie respectata,nu m-a deranjat feedbackul m-a deranajat cum a fost el perceput de catre cei "2 anonimi" vom incerca ca pt editia viitoare sa mai rezolvam din greselile de la editia de anul acesta.Inchid remarca prin a felicita ink odata echipa pt performanta obtinuta si cu speranta ca nu supar pe nimeni cu remarcile mele totodata va urez succese groaznice.

    RăspundețiȘtergere
  17. parerea- si a mea este ca 7500 a fost organizat prost, de la sedinta tehnica cu: "faceti stanga imediat dupa punte. nu la prima? aaaa, da...la a doua", pana la finish. probabil ca nu l-am inteles eu, fiind mai prost de fel. felicitari oamenilor pentru initiativa, dar incepi ceva atunci cand stii ce vrei, si ai toate resursele pentru a duce lucru la bun sfarsit. se numeste a te-ntinde cat ti-e plapuma. pentru mine au fost si momente de orientare turistica. si spun si io ca prostu' -nu, ca romanu'- nu... ca ciobanu' resemnat: sa speram ca la anu' o fi mai bine, ca taxa o platim si o sa alergam din nou...

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut...dorim ca pe viitor sa ne imbunatatim organizarea. Astfel ca imi doresc sa ne dai cateva sfaturi despre lucrurile ce necesita imbunatatiri. Am observat ca explicatiile au fost proaste dupa spusele tale dar ma gandesc ca nu e singurul lucru care crezi ca a mers prost.
    Mi-ar face mare placere sa ne semnalezi acele lucruri.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.