Mergand weekend de weekend la munte am avut ocazia sa incerc multe pensiuni si hoteluri din localitatile de la poalele masivului Bucegi/ Piatra Craiului/ etc. Niciodata nu am fost insa pe deplin multumita de ceea ce am primit contra banilor deloc putini(pentru ca sunt dispusa sa platesc pentru a primi calitate) dati pe locatiile si serviciile de pe Valea Prahovei. Atat cazarea in Busteni cat si in Sinaia avea mereu cate o hiba: fie uneori camera nu-mi satisfacea idealurile de curatenie/spatiu/disponibilitate, or de cele mai multe ori personalul nepoliticos, needucat strica imaginea buna pe care camera o facea. Cu mai putine cuvinte: ramasesem cu impresia ca in zona apropiata Bucurestiului nu se face tursim profesionist, pentru ca toti bastinasii si-au trantit in curte cate o pensiune si ofera servicii prin intermediul unor ageamii.
Intamplator am ajuns sa stau peste weekend la o pensiune din Predeal. Ca prima impresie, am fost placut surprinsa de statiune in sine: spre deosebire de pestritele Busteni, Azuga, Sinaia, statiunea brasoveana are un posibil plan de urbanism, intrucat casele sunt construite intr-un mod asemanator, bine integrat cu atmosfera montana. Vilele varuite alb, cu balcoane si tocarie din lemn lacuit in maro inchis mi-au adus aminte cu placere de stilul Cortinei d'Ampezzo. Consider adoptarea unui stil unitar un atu pentru dezvoltarea statiunii, care se distinge de aspectul de bazar turcesc al celorlalte localitati din apropriere.
In acest stil alpin era si pensiunea cu pricina: Casa(Hotel+Pensiune+Restaurant) Dragului. Camera spatioasa, curata, frumos mobilata, cu o baie impecabila avea acces si la o bucatarie aflata la acelasi etaj. Peste conditiile foarte bune, la un pret asemanator celui practicat pe Valea Prahovei mai primeam si servicii de o calitate normala, care in contextul de pana atunci ni se pareau grozave: mic dejun copios, servit intr-o atmosfera relaxata, posibilitatea de a lasa bagajele intr-o camera speciala, curatenie si schimbat prosoape in fiecare zi. Receptionera si menajera au fost amandoua foarte amabile si bine informate.
La restaurant se mananca "groaznic" de bine; mancarea e bine gatita, multa, nu e scumpa si ce e foarte important: vine rapid si intr-o prezentare excelenta.
Una peste alta, ne-am simtit grozav in weekend chiar daca nu am apucat sa facem cine stie ce sport (zapada de schi era pe terminate, drumurile forestiere numai bune de alergat alta data erau inundate de apa provenita din topirea nametilor) si asta pentru ca am avut parte de ceva normal: calitate in turism.
Asadar, se poate si in Romania sa ai "value for the money".
Buna idee, bravo, acum stiu unde sa ma cazez la munte :).
RăspundețiȘtergere