luni, 8 februarie 2010

Sporturile mele

Mi-am dat seama ca nu sunt omul unui singur sport, adica sa ma indragostesc total de o activitate si sa o practic neconditionat ani la randul. Imi place sa am o varietate de unde pot alege in functie de sezon, de vremea de afara, de aglomeratie, de chef.

Imi place ca iarna sa practic sporturi indoor. Daca nu imi place sa alerg in sezonul rece, vara alergatul e o preferinta care primeaza deasupra multor altora. Nu sunt o impatimita a alergatului, desi cunosc cativa practicanti fideli ai acestui sport, care sfideaza vremea cea mai rea, intunericul din parcuri, haitele de caini vagabonzi pentru a se declara multumiti de cele 3-4 alergari saptamanale. Recunosc ca alergatul mi se pare un sport complex, care necesita multa munca pentru performanta, dar iarna prefer sa fiu comoda si sa fac alte alegeri.



Spre exemplu, anul acesta m-am decis sa invat sa schiez. Cu pasi nesiguri, un pic timorata de grupurile de copii care fac acrobatii pe partii, am inceput sa prind si eu din tainele alunecarii controlate. Ca prima impresie, pare un sport ok, care la acest nivel de incepator inca nu a ajuns sa ma supra-solicite, dar in care imi pun sperante pentru atunci cand voi avansa in tehnica.
Nu ma tenteaza sa schiez pe partiile noastre, pentru ca sunt extra-aglomerate, scumpe si uneori perculoase datorita celor care par sa nu respecte reguli de bun simt. Dar am un vis sa invat sa merg destul de bine astfel incat sa fac trasee montane pe schiuri de tura. Cel mai probabil...la anul viitor :)

2 comentarii:

  1. http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_semimarator-in-piatra-mare_zone_0_id_4973.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit de competitia aceasta si mi se pare o idee foarte buna.
    Din pacate nu am nici experienta si nici echipament pentru schi de tura....inca :) Dar nu-i nimic; sper ca la anul sa ajung din urma.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.