luni, 21 septembrie 2009

Ia-i de unde nu-s

De vreo 2 saptamani caut de zor un anume produs Nike, care mi-ar fi foarte util la alergarile de toamna si la maratonul Piatra Craiului. E vorba de o pereche de colanti lungi Tech Running DriFit, de care stiu cu siguranta ca sunt perfect potriviti pentru mine.
I-am remarcat la M., care si i-a cumparat acum 1 an jumatate de la Intersport si am si eu varianta capri a acestora si sunt intr-adevar net superiori altor produse similare ale altor producatori.

Asa ca m-am dus la cel mai apropiat Intersport si am inceput sa sap in marfa lor. Am inceput...si am si terminat, pentru ca de la Nike aveau pentru femei niste bumbacuri ieftine (ca pret de productie, nu si de vanzare), niste colanti scurti si tricouri de vara. Asa ca am trecut mai departe si am vizitat magazinele Nike: din Plaza, de la Romana, chiar si cel din Brasov...dar nu mica mi-a fost mirarea cand am dat doar de aceleasi produse cheapest of the series care nu prea aveau legatura cu alergatul si care erau exclusiv de vara.

Am pornit plina de speranta in cautarea colantilor la Decathlon. Daca magazinele Nike m-au dezamagit, Decathlonul romanesc mi s-a parut sub orice critica. L-am vizitat pe cel din Roma si intr-adevar nu am fost impresionata, dar cel din Lille (Franta) a fost o adevarata surpriza pentru ca aveau toate marcile de produse (de la Kalenji la Adidas sau Nike), toate marimile, toate varietatile. Cel romanesc are o strategie de marketing care e departe de a fi inedita: aduc cele mai ieftine produse, chiar si din marca lor. Cineva imi spunea ca pana si preturile acestor produse din gama de acum 2 ani sunt mai mari decat in strainanate.

Am trecut apoi la Harvey's si la Intersportul din Baneasa, care fiind mai mari ma asteptam sa aiba o mai mare varietate. Ei bine, nici aici nu am gasit decat produsele de vara(adica de august..ca toate aveau maneci scurte), sau cele mai proaste produse de toamna-iarna. Pana si la acestea nu aveau decat modelele pentru barbati. Te pomenesti ca alergatul o fi exclusiv pentru ei!

In concluzie, m-am convins ca pentru femei echipamentele sportive din magazine sunt fie inexistente (daca e vorba de sporturi mai inedite decat obisnuitul aerobic), fie cele mai proaste din serie si ca pana nu vand marfa de vara, nu se agita nimeni sa aduca nu noile colectii, ci pe cele vechi de toamna care sigur zac in depozitele lor.

Un comentariu:

  1. Am tras si eu aceeasi concluzie cautand o bustiera serioasa pentru mers la sala sau alergat (eu alerg doar pe treadmill, acasa).

    In urma cu 5-6 ani, sotul meu mi-a adus o bustiera sport Champion din State. Si am devenit cumva dependenta de ea. Era atat de serios facuta incat orice alta bustiera/sutien mi se pareau de jucarie.

    Anul trecut am zis ca e vremea sa mai iau una (desi dupa atatia ani cea veche e inca intr-o stare foarte buna). Am crezut ca innebunesc rascolind magazinele de profil. Intr-un final am gasit ceva vag asemanator la Champion Baneasa.

    Habar n-am ce sport (fie el si aerobic de sala) au senzatia managerii de magazine sport de la noi ca se poate face in ce pun ei la dispozitie.

    Si, de fapt, ma intreb daca nu cumva alegerea de a aduce numai anumite articole in sediile romanesti se bazeaza pe studii care spun "frate, asta e piata, astia habar n-au, de ce sa le aducem chestii bune ca ei oricum nu le cumpara".

    Mda, imi cer scuze pentru comentariul oarecum haotic, dar asteptam de mult timp sa imi vars amarul legat de articolele sportive de la noi :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.